Stageproject

Van september 2005 tot en met februari 2006 heb ik stage gelopen bij The Centre for Corpus Research aan The University of Birmingham, UK. The Centre doet voornamelijk onderzoek naar de inzet van communicatiesystemen bij de taalkunde.

Sinds 1980 is de universiteit al betrokken geweest bij de grondlegging van de inzet van een corpus bij de lexicografie - het COBUILD project - en nog steeds is de universiteit een van de hoofdrolspelers bij de ontwikkeling van dit vlak. De ontwikkeling wordt verwezenlijkt door The Centre for Corpus Research die onder The School of Humanities valt.

Als stageopdracht heb ik onderzoek gedaan naar de gebruiksvriendelijkheid van een web-based taalkundige analyse-tool (Corpus Hub At Birmingham), met behulp van onder andere gebruikersanalyses en een expert review. De tool is daarna herontworpen en aangepast. De Corpus Hub At Birmingham is web-based en dat maakt het uniek. Daarnaast biedt het extra functionaliteiten in vergelijking met traditionele programma's en je hebt de mogelijkheid om binnen meerdere corpora te zoeken.

Woordenlijst:
  • Corpus: digitaal woordarchief
  • Humanities: klassieke talen
collage_image collage_image collage_image
collage_image collage_image collage_image
collage_image collage_image collage_image
collage_image collage_image collage_image